Com estava previst, aquest dilluns el Tribunal Suprem ha fet pública la sentència del judici del procés, que molts consideren la resolució judicial més trascendental de la història recent de la justícia espanyola. Davant el contingut de la sentència s'ha fet una crida a la mobilització ciutadana per protestar contra la decisió. A la comarca ja s'han pogut veure les primeres reaccions.

A emporda.info, seguirem minut a minut totes les informacions respecte a la sentència i les reaccions que generarà.

13.30 h. Marxa des dels jutjats fins el centre de Figueres

Una marxa reivindicativa contra la sentència del procés recorre els carrers de Figueres. Els manifestants han sortit de davant dels jutjats, on s'havien concentrat en una seguda minuts, i s'han desplaçat cap al centre de la ciutat tallant el trànsit de la carretera N-260. Entre els crits que reivindicaven s'ha sentit el conegut lema «els carrers seran sempre nostres» i duien una gran pancarta amb la cara de Dolors Bassa que es podia veure des de dalt.

13.00 h. El tall de les vies del tren a Girona afecta la connexió amb la comarca

12.50 h. El Consell Comarcal suspèn els actes institucionals pels propers dies

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha suspès els actes institucionals previstos per als propers dies i en breu convocarà un ple extraordinari en resposta a la sentència del procés emesa pel Tribunal Suprem. De moment ja s'han anul·lat les convocatòries de la Comissió de Presidència, la Junta de Govern i la Comissió informativa previstes per demà a la tarda.

12.45 h. Figueres convoca un ple extraordinari

L'alcaldessa Agnés Lladó, present a la seguda convocada pel CDR Figueres davant dels jutjats, ha comunicat la condemna del govern local de la sentència i la convocatòria d'un ple extraordinari per demà dimarts 15 d'octubre a les vuit del matí.

12.33 h. Treballadors de l'Ajuntament de Vilafant s'aturen

12.33 h. Treballadors de l'Ajuntament de Vilafant s'aturenPart de la plantilla del consistori de Vilafant han sortit a les portes de l'edifici per fer una aturada de mitja hora. La intenció és repetir l'acció fins dijous i esperen que s'uneixi més gent.

12.30 h. Concentració a Castelló d'Empúries

Una cinquantena de persones es concentren davant de l'edifici de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

12.20 h. Seguda pacífica davant dels jutjats de Figueres

{

12.00 h. Concentració a l'Ajuntament de Roses

11.20 h. Marxa lenta de cotxes a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres

Passades les onze del matí, una rua de vehicles, equipats amb banderes i elements independentistes, circulava per l'Avinguda Salvador Dalí de Figueres, fent sonar els seus clàxons, en direcció sud.

Les marxes lentes i talls de carreteres s'estan extenent per tota Catalunya a mesura que passa el dia, alhora que es convoquen manifestacions i concentracions en suport als presos, i rebutjant la sentència del tribunal Suprem.

{

11.15 h. Els Ajuntaments comarcals condemnen la sentència

Alguns ajuntaments de la comarca han fet publica el seu rebuig al contingut de la sentència. Des de l'Ajuntament de Viladamat convoquen un ple extraordinari urgent a les set de la tarda i una concentració a la Plaça 1 d'octubre a les 19.30 hores.

L'Ajuntament de Vilajuïga ha fet pública la seva mostra de rebuig :

L'Ajuntament de Bàscara ha fet un comunicat a Facebook lamentant els «fets gravíssims, de l'atac per part de l'estat espanyol als drets legítims del poble català» i convida a sortir al carrer i manifestar-se.

L'Ajuntament de Figueres també mostra el seu rebuig i penja una senyera ocupant tota la façana de l'edifici consistorial.

L'Ajuntament de Vilanant suspèn l'activitat institucional i se suma a la protesta per la sentència:

L'Ajuntament de Roses, presidit per l'alcaldessa Montse Mindan, ha sigut el primer a anunciar que rebutjaven la sentència i, per tant, anul·laven el ple previst per avui. «Amb motiu de la sentència condemnatòria que s'acaba de fer pública, l'Ajuntament acaba d'anul·lar el ple ordinari que tenia previst per avui a les 13 hores per a l'aprovació de les Ordenances Fiscals per a 2019», informava el consistori. Mindan està imputada pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

11.00 h. Marxa lenta entre Navata i Figueres

Direcció General de Trànsit informa d'una marxa lenta de vehicles a la N260 entre Navata i Figueres. A més, comuniquen el tall d'algunes carreteres com la C66 a la Bisbal de l'Empordà, la NII a Mataró, la C31 a Verges i la C17 a Vic.

10.48 h. Tallen la circulació de trens a l'estació de Girona

Centenars de persones es concentren davant la Delegació de la Generalitat a Girona en protesta per la sentència del procés. A quarts d'onze del matí, la via del tren ha estat tallada en ambdos sentits de la marxa. Un grup d'estudiants també han tallat una de les entrades de Girona que s'accedeix des del pont Major.