Els advocats de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell estan preparant una demanda contra l'Estat pels seus 21 mesos de presó preventiva que van acabar amb una absolució per blanqueig de capitals per part de l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem. L'escrit de reclamació patrimonial per anormal funcionament de l'administració de justícia està en fase d'estudi i preveu demanar una indemnització econòmica pel temps passat a la presó sense condemna per un suposat blanqueig de capitals en cobrar comissions irregulars per organitzar partits de la selecció brasilera de futbol.

Segons va avançar el diari ABC, l'escrit també invocarà una recent sentència del Tribunal Constitucional que obre la porta a indemnitzar tots els que hagin estat absolts després d'haver estat en presó preventiva, si poden demostrar un cert perjudici. Això permetria indemnitzar moltes més persones que fins ara. En cap cas la defensa es planteja presentar una querella contra els fiscals o els magistrats que van impulsar i confirmar diverses vegades la presó preventiva contra Rosell per un suposat risc de fuga.

L'absolució de Rosell, que va ser acordada el passat 24 d'abril per l'Audiència Nacional, es va convertir en ferma el passat mes de juliol, després que la Fiscalia renunciés a recórrer la confirmació de la decisió davant el Tribunal Suprem. El 3 de juliol, la Sala d'Apel·lació va avalar la sentència dictada en primera instància, després de rebutjar el recurs en apel·lació de la Fiscalia, que demanava sis anys de presó per a l'empresari. Encara quedava una opció més, l'últim estadi possible per revisar un cas judicial; però el Ministeri Públic va deixar passar els cinc dies de termini sense interposar el recurs de cassació. Amb això, l'absolució es va consolidar per sempre.

Fins al dia que va declarar en el judici, l'exdirigent del Barça va romandre 643 dies a la presó, exactament entre el 25 de maig de 2017 i el 27 de febrer de 2019; aquesta última data només dos dies després de començar la vista oral.