La Fiscalia va presentar ahir un escrit davant el Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional en el qual sol·licita una pròrroga de les investigacions que té en marxa a la família de l'expresident català Jordi Pujol.

Segons va informar Crónica Global, la sol·licitud del ministeri públic, registrada a l'Audiència Nacional el passat dimecres 11, demana que «s'acordi un nou termini màxim per a la finalització d'aquesta instrucció».

El 23 de març de 2019, el magistrat titular del jutjat, José de la Mata, va acordar allargar les indagacions durant sis mesos més. El termini conclou d'aquí a deu dies, el 23 de setembre, de manera que la Fiscalia Especial Anticorrupció insta ara a De la Mata a estendre les indagacions als Pujol. El jutjat número 5 indaga a la família de l'expresident català des de 2012.

La Fiscalia basa la seva demanda en diverses diligències que encara no han conclòs. Es tracta de dues comissions rogatòries cursades a les autoritats d'Andorra i Luxemburg, que encara no s'han rebut. Quan arribi la resposta i s'analitzi la documentació, la fiscalia podria instar la pràctica de noves diligències.

En aquest sentit, el ministeri públic també fa referència a una querella interposada el passat mes d'abril per la companyia Grand Tibidabo contra l'expresident català i el seu fill gran Jordi Pujol Ferrusola. En ella els acusa de blanqueig de capitals per haver cobrat el 1991 una comissió a Andorra.