Els Mossos d'Esquadra van detenir quatre joves, un d'ells menor d'edat, en relació amb una presumpta agressió sexual a una noia comesa en un pis del Vendrell (Baix Penedès) el passat 22 d'agost, i que van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. Els Mossos van detenir els tres majors d'edat el passat dia 9, el menor el dia 10 i ahir tres d'ells van passar a disposició d'un Jutjat del Vendrell, que investiga els fets, i a la Fiscalia de menors, en el cas del menor d'edat. El titular del jutjat d'instrucció número 5 del Vendrell va deixar en llibertat provisional als tres detinguts majors d'edat i a un d'ells el va obligar a comparèixer al jutjat cada quinze dies, a més de retirar-li el passaport i prohibir-li sortir del territori espanyol.

Aquest detingut té també prohibit comunicar-se i aproximar-se a menys de 300 metres de la denunciant. Arran dels atestats policials, el jutge instructor ha obert una causa per un delicte d'agressió o abús sexual contra els tres detinguts, encara que ha remès la investigació al titular del jutjat d'instrucció número 2, que era el que estava de guàrdia quan va passar la violació.

Segons fonts policials, els quatre joves van conèixer tres noies en un carrer de la localitat la matinada del passat 22 d'agost i els set es van desplaçar a l'apartament d'una d'elles, on haurien consumit alcohol i cocaïna.

Almenys un d'ells hauria mantingut relacions amb una de les noies, que va despertar l'endemà sense recordar gaire bé els fets i amb símptomes al cos, com dolor i blaus, compatibles amb una agressió sexual, per la qual cosa va acudir a l'hospital i allà es va activar el protocol previst en aquests casos.

Inform mèdic

Un informe mèdic va confirmar la compatibilitat dels símptomes amb una agressió sexual i la jove va decidir denunciar els fets, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra van detenir els quatre joves implicats en la presumpta agressió sexual.