El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i la resta de consellers del Govern han fet l'ofrena floral al simbòlic Fossar de les Moreres sota una pluja persistent. L'ofrena, tret de sortida als actes per commemorar la Diada Nacional, ha estat breu a causa del temps, que ha fet que, a diferència d'altres anys, pocs s'hagin atrevit a acostar-se fins a aquest memorial als morts al Setge de Barcelona el 1714. Les poques desenes de persones que hi han assistit ho han fet sota els seus paraigües.

Un grup ha mostrat pancartes on es llegia 'Polítics traïdors, Mossos repressors' o 'Només la unitat popular fa la independència. Organitzem-nos'. Quan marxaven, s'han sentit crits de 'botiflers' o 'traïdors', després d'un altre crit de suport a Torra.

La formació de la Guàrdia d'honor del cos dels Mossos d'Esquadra han esperat als membres del Govern per fer l'ofrena al costat del moviment. Tots els consellers, excepte la de Cultura, Mariàngela Vilallonga, han fet l'ofrena sense cobrir-se amb paraigües. Enguany, a diferència d'altres ocasions, no ha sonat l'himne de Catalunya, Els Segadors.