L'exdirector d'Urbanisme de la Generalitat Joan Antoni Solans va morir ahir a la tarda als 79 anys després de ser atropellat a Calella de Palafrugell. Segons fonts de la Policia Local, Solans estava descarregant equipatge del seu vehicle, aparcat davant l'hotel Sant Roc de la població, entre les tres i les quatre de la tarda. Uns clients de l'hotel van haver d'arraconar el cotxe de lloguer que duien. La principal hipòtesi és que el conductor de l'altre vehicle, que era automàtic, es va confondre a l'hora de manipular-lo i en comptes de fer marxa enrere va anar endavant, fet que va atrapar la víctima entre els dos cotxes. Fins al lloc dels fets es van traslladar patrulles de la Policia Local i efectius del SEM, però no van poder fer res per salvar-li la vida. La Policia Local ha obert una investigació però sospiten que, arran de l'accident, la víctima va patir una secció de l'artèria femoral que li va causar la mort.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís de l'atropellament entre les tres i les quatre de la tarda. Fins al lloc es van traslladar efectius de la Policia Local i del Sistema d'Emergències Mèdiques, però Solans va perdre la vida abans de poder rebre atenció mèdica.

Elogis a la figura de Solans

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va lamentar la pèrdua de Solans: «Vaig tenir l'ocasió de treballar amb ell: un servidor públic exemplar, treballador incansable, honest, pare del Pla General Metropolità, seny ordenador del territori a Catalunya».

L'expresident Carles Puigdemont, també a través de les xarxes socials, va lloar la trajectòria de Solans. «Ha mort un home que va tenir el bé comú com a guia de la seva acció de govern. Va saber ordenar en un moment en què altres van apostar per desordre», va piular.