Els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona han alçat la veu per reclamar un nou model de seguretat a la ciutat comtal.

El primer a pronunciar-se va ser el republicà Ernest Maragall, que va denunciar que el sistema de seguretat està «obsolet». Així, en una entrevista a la Cadena Ser, Maragall va considerar que «no hi ha una crisi de seguretat a Barcelona», però sí «una qüestió de seguretat» que «s'ha d'abordar amb polítiques noves, socials i educatives, i amb més complicitat de la ciutadania». D'altra banda, el polític també va apel·lar a «reforçar la policia i a actuar al metro i al carrer però sense generar alarma ni fomentar actituds xenòfobes».

Esgrimint l'informe del Ministeri de l'Interior sobre la taxa de criminalitat en el primer trimestre del 2019, que «apunta que el percentatge a Barcelona ha augmentat fins a un 12,2%», el regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez, va demanar incrementar en 1.500 efectius el cos de la Guàrdia Urbana i en 900 el de Mossos d'Esquadra durant el proper mandat.

En declaracions ahir als mitjans, Ramírez va afirmar que «la inseguretat i la violència s'han apropiat dels carrers de Barcelona, mentre l'alcaldessa Ada Colau sembla negar que hi ha un problema de seguretat perquè diu que són fets o casos aïllats».

D'altra banda, la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte va demanar «acabar amb la permissivitat». També, va denunciar «d'inacció» i «incompareixença» del govern municipal davant les demandes dels veïns afectats.