S'han reobert les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel a la Barceloneta, a Barcelona, després que artificiers de l'armada hagin detonat la bomba de manera controlada. Segons ha informat la Guàrdia Urbana a través de Twitter, torna així la normalitat a la zona.

La bomba trobada diumenge a la platja de Sant Sebastià es denomina 'bomba catalana' i es va fabricar el 1936 tot i que no es pot precisar l'any en què va ser llançada durant la Guerra Civil. Una llanxa s'ha emportat l'artefacte explosiu utilitzant globus d'elevació a una milla nàutica de distància de la platja i a 45 metres de profunditat. Mitja dotzena d'embarcacions han participat en la maniobra, que era arriscada perquè la bomba era altament volàtil i contenia 70 quilos de trilita.

Els artificiers de l'armada han detonat de forma controlada a les 15.35 hores la bomba, han explicat fonts de la Guàrdia Civil. Només s'ha pogut apreciar un lleu moviment de l'aigua. La maniobra era arriscada perquè els artificiers portaven també els explosius per detonar-la. Un cop comprovada la naturalesa de la bomba, aquest matí s'ha acordat ampliar el perímetre de protecció fins a la plaça del Mar.