El president del Govern, Quim Torra, ha donat instruccions als serveis jurídics de la Generalitat perquè «estudiïn mesures» contra Espanya Global per un informe contra el procés independentista, han explicat fonts de l'executiu català. El president considera que l'organisme podria estar «vulnerant la directiva europea sobre la presumpció d'innocència» amb el document que, segons ha informat La Vanguardia, és una guia perquè els responsables d'Exteriors enfoquin el procés independentista a l'estranger i es reparteix entre corresponsals, periodistes a l'exterior i altres interlocutors internacionals. Per Torra, aquest document podria suposar una «interferència en el poder judicial, ja que criminalitza el moviment independentista» poques setmanes abans de la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics impulsors de l'1-O.

Les mateixes fonts asseguren que l'executiu català també sol·licitarà el cost de l'informe per saber si «s'està cometent un delicte de malversació».

El text, de 72 pàgines, recull una cronologia del procés independentista des de la diada de l'11 de setembre de 2012 i inclou els delictes pels quals els impulsors de l'1-O estan sent jutjats, s'explica el procés penal i es defensen «la independència i garanties del sistema judicial». El document pretén respondre a les «falsedats difoses sobre el procés i la situació de Catalunya» en un format concret: es parteix d'una premissa que defensa l'independentisme titllant-la de falsa i s'explica la versió de l'Estat qualificant-la de veritable.