El comitè de vaga dels vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat, que divendres van iniciar aturades indefinides per reclamar millores laborals, denunciaran Trablisa davant la Inspecció de Treball per «l'incompliment» del contracte de licitació que li va concedir Aena el 2018.

Fonts del comitè de vaga van assegurar que l'empresa manté cinc treballadors en cada filtre de seguretat, un menys del que estableix el contracte de licitació en temporada alta, i van criticar que Aena «ho està permetent amb l'objectiu d'afavorir una empresa privada». Ahir es va complir la quarta jornada de vaga del personal de seguretat a l'aeroport barceloní, que de moment es desenvolupa amb la mateixa normalitat que les anteriors jornades pels serveis mínims del 90% decretats pel Govern i l'antelació amb la qual els viatgers arriben a l'aeroport.

L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, va explicar que no tenen «cap tipus d'informació» sobre els empleats que estan acudint a treballar, els horaris que estan fent i si s'estan respectant els seus drets laborals, va sostenir. Giménez va defensar que Trablisa, adjudicatària del servei de seguretat al Prat des de 2018, hauria d'estar traslladant al comitè de vaga o al comitè d'empresa aquestes dades per comprovar que la vaga s'està desenvolupant correctament: «És una vergonya».

Segons van confirmar les mateixes fonts del comitè de vaga, els treballadors de Trablisa mantindran les aturades de forma indefinida sense previsió de reunir-se amb l'empresa, i van tornar a lamentar que fins ara «ningú atén les seves reclamacions».

Van reiterar que els treballadors dels filtres de seguretat estan suportant «pressions usureres i assetjament» per part de l'empresa i van criticar que des de l'inici de les aturades s'està intentant fer creure que els vaguistes són «els dolents». Encara que el comitè de vaga va apuntar dissabte passat en un comunicat la possibilitat d'una vaga de zel, ahir va matisar aquestes declaracions, va dir que descarta de moment tal possibilitat i va assegurar que la menció a la vaga de zel es va plantejar com «una cosa que sembla que estigui buscant l'empresa». De fet, el comitè de vaga va reconèixer que portar a terme una vaga de zel implicaria cometre una il·legalitat que obriria les portes a l'empresa a realitzar acomiadaments.