El vicepresident del Govern i conseller d'economia, Pere Aragonès, va anunciar aquest dijous que l'executiu català presentarà el seu projecte de pressupostos del 2020 davant el Parlament, «la pròxima tardor».

«Estem disposats a parlar amb tots els grups parlamentaris per dotar-nos d'un projecte per a l'any 2020. Portarem la proposta de pressupostos, aprovarem el seu projecte de llei del Govern i la pròxima tardor ho portarem al Parlament», va dir el conseller durant el debat sobre la validació del decret llei de mesures urgents en matèria tributària i de lluita contra el frau fiscal.

Resposta dels partits

En resposta a això, el diputat dels comuns David Cid es va mostrar «a disposició de» l'executiu català i va expressar l'esperança que els grups parlamentaris hagin «après» de l'última negociació pressupostària.

Cid va assegurar que uns nous comptes són necessaris, perquè «Catalunya necessita més recursos i Catalunya necessita més ingressos per fer front a les polítiques d'emergència climàtica i dels drets de les dones».

En aquest sentit, la diputada socialista, Alicia Romero, va assegurar que un tercer any sense pressupostos seria «desastrós» i es va mostrar partidària que aquests tirin endavant amb «majories àmplies».