El ple del Tribunal Constitucional (TC) va admetre ahir a tràmit el conflicte de competències de la Generalitat contra el nou reglament d'adopció internacional, aprovat pel Govern central, que sosté que «envaeix les competències i el marc legislatiu del Govern».

El tribunal de garanties va dictar una providència en la qual acorda donar trasllat de la demanda i altres documents presentats al Congrés, al Senat i al Govern perquè puguin personar-se i formular les al·legacions oportunes.

El text va ser aprovat pel Consell de Ministres el 23 de març i segons va assenyalar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, «no recull l'acord bilateral establert el 2016 entre Catalunya i l'Estat sobre adopcions».

Per a la Generalitat, el nou reglament d'adopció internacional «envaeix competències en relació amb la decisió sobre l'inici, el tancament i la suspensió de la tramitació de les adopcions en un país concret, en la decisió del nombre d'expedients que s'envien als països d'origen i l'acreditació dels organismes per a l'adopció internacional».