15 de juliol de 2019
15.07.2019
Madrid

Sánchez dóna per trencades les negociacions amb Iglesias

El líder del PSOE assegura que li va oferir l'entrada de ministres de perfil tècnic de l'entorn de Podem i aquest ho va rebutjar

15.07.2019 | 09:37

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha donat per trencades les negociacions amb el líder de Podem, Pablo Iglesias després que aquest convoqués una consulta a les seves bases que –segons Sánchez- és "una mascarada" per "justificar per segona vegada" un "no" a la investidura.

Sánchez ha recordat que després del mes de juliol "la seva candidatura decau" i ha assegurat que "les ofertes que li he fet a Iglesias" van caducar el divendres quan aquest va convocar la consulta. Segons el president en funcions, durant la seva conversa telefònica del passat dijous va oferir a Iglesias l'entrada de ministres de perfil tècnic de l'entorn de Podem, però aquest ho va rebutjar.

Ha insistit a tancar la porta a l'entrada del propi Iglesias en aquest executiu adduint a la "cohesió" necessària aquesta legislatura per afrontar qüestions com la de Catalunya. Ha citat com a exemple les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, on "no va renunciar a la unilateralitat" i ha afirmat que el seu deure "és contemplar l'aplicació del 155" si –al seu entendre- cal activar aquest mecanisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook