El PSC celebrarà les primàries per escollir qui ocupa durant la primera secretaria del partit els propers anys el 30 de novembre, en unes eleccions a les que l'actual líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ja ha explicitat diverses vegades que presentarà candidatura.

El secretari d'organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, va anunciar que a la reunió de la Comissió Executiva celebrada ahir també s'ha fixat la data del pròxim congrés del partit, que seguirà a les primàries i serà el cap de setmana del 14 i 15 de desembre, «si el calendari electoral no obliga a adaptar-lo».

Des d'ara i fins que arribi la doble cita, va detallar, s'activaran tots els mecanismes previstos per a un procés congressual d'aquest tipus.

Així, ja s'han distribuït diverses tasques: el dirigent Carles Martí serà el responsable de la ponència política; la portaveu parlamentària, Eva Granados, s'encarregarà de la coordinació programàtica, i el mateix Illa serà qui coordini la ponència relativa als principis i al model de partit.

L'últim, el 2016

L'últim congrés d'aquestes característiques es va celebrar l'any 2016, quan Iceta es va imposar a les primàries a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, que va voler disputar-li el lideratge del partit socialista català.