El nou cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, va destacar ahir que, malgrat que han afrontat des de 2017 el seu període «més convuls», han aconseguit mantenir una relació «sincera» amb jutges i fiscals i ha demanat que si el futur els posa de nou a prova responguin amb «serenitat i civisme».

En la seva intervenció a l'acte central del Dia de les Esquadres, i en presència de la cúpula judicial i fiscal de Catalunya, Sallent va ressaltar que els Mossos s'han «esforçat» des del «convuls» any 2017, amb els atemptats d'agost, la declaració d'independència i la seva intervenció després de l'aplicació de l'article 155, a mantenir la «normalitat» el dia a dia de les seves relacions amb jutges i fiscals.

Primer acte des del relleu

Sallent, en el seu primer acte després de ser nomenat comissari en cap, va estendre així ponts amb la judicatura, després dels distanciaments en els moments cabdals del procés, en una intervenció en la que va advertir que el futur els tornarà a posar a prova i hauran d'afrontar moments de «gran emotivitat», en una velada referència a les causes judicials obertes a la cúpula dels Mossos.

«Seran molts els ulls que ens observaran i estaran pendents de nosaltres. Hem de donar un missatge inequívoc de tranquil·litat. Poden ser moments de gran emotivitat i de sentiments a flor de pell, però serà una responsabilitat de tots la d'afrontar els esdeveniments amb serenitat i civisme. Us ho demano a tots», va apuntar, dirigint-se als agents que van assistir a l'acte. En aquesta línia, Sallent va recordar que l'últim Dia de les Esquadres es va celebrar fa dos anys i mig.