El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, afirma en la carta a Carles Puigdemont i Toni Comín que depèn d’Espanya la seva sort com a eurodiputats electes i rebutja la seva petició per exercir com a membres de la cambra europea. Així ho indica l’italià en la missiva enviada dijous i que tots dos candidats de Lliures per Europa han rebut aquest divendres al matí.

“Fins a nou avís per part de les autoritats espanyoles, actualment no estic en una posició de tractar-los com a futurs membres del Parlament Europeu”, conclou Tajani en un breu escrit de dos paràgrafs.

En la missiva, l’italià es remet a la llista d’eurodiputats electes transmesa per la Junta Electoral Central i destaca que en la comunicació oficial els seus noms no hi apareixen.

Per altra banda, argumenta que en cas desacord Puigdemont i Comín han de queixar-se a les autoritats i els tribunals espanyols. “D’acord amb l’article 12 de la llei europea sobre l’elecció de membres del Parlament Europeu i la jurisprudència del Tribunal de Justícia, són els tribunals espanyols els que han de determinar en primer lloc la legalitat de les disposicions i els procediments electorals a l’Estat”, escriu.