24 de juny de 2019
24.06.2019
Madrid

El trasllat dels presos independentistes a Catalunya acabarà dimecres

Els homes dormiran aquesta nit a Valdemoro i dimarts Zuera per arribar a Brians dimecres, mentre que les dones seran traslladades directament a Brians dimecres

24.06.2019 | 13:54
El trasllat dels presos independentistes a Catalunya acabarà dimecres

El Ministeri de l'Interior iniciarà aquesta tarda de dilluns el trasllat dels presos independentistes a Catalunya, un cop el Tribunal Suprem ha donat permís i Institucions Penitenciàries ha acabat els tràmits administratius necessaris. El dispositiu comporta que aquest dilluns a la tarda Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull, Jordi Sànchez, i Jordi Cuixart sortiran de Soto en direcció al centre penitenciari de Valdemoro, on faran nit. Dimarts seran traslladats al centre penitenciari de Zuera, a Saragossa, i dimecres arribaran a Brians II, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos. Pel que fa a Carme Forcadell i Dolors Bassa, el trasllat es farà directament el dimecres des d'Alcalá-Meco a Bians II. Un cop a Brians II, els Mossos els traslladaran als centres de destinació: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart a Lledoners; a Mas d'Enric (Tarragonès) Carme Forcadell, i a Puig de les Basses (Alt Empordà) Dolors Bassa.

És el mateix dispositiu que es va activar ara fa un any, quan el Suprem va permetre el trasllat a presons catalanes un cop acabada la instrucció del cas. Divendres passat el Suprem va confirmar en un ofici que no posa cap pega i permet que els presos tornin als centres catalans.

Segons fonts del Ministeri, el procés de trasllat serà el mateix al que es va desplegar el juliol del 2018, quan un cop acabada la instrucció del jutge Llarena van obtenir el permís per romandre en centres penitenciaris catalans. Hi van passar aproximadament set mesos abans que al mes de febrer el Suprem va ordenar el seu trasllat de nou a presons de Madrid en motiu del judici oral.
Text

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook