El Centre per la Defensa dels Drets Humans Iridia va anunicar que han identificat l'escopeter de la Policia Nacional que va disparar contra Roger Español, el votant de l'1-O que va perdre un ull després de rebre l'impacte d'una pilota de goma a l'escola Ramon Llull. L'advocada de l'activista, Anaïs Franquesa, va explicar que la identificació ha estat possible gràcies a l'anàlisi d'imatges, que ha permès apuntar també un subinspector, superior immediat de l'escopeter en el moment dels fets, que hauria «permès» els trets.

Amb aquest informe pericial, el col·lectiu va presentat ahir un escrit al Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona -que investiga les càrregues de l'1-O i manté imputats uns quaranta policies- en què demana la imputació del subinspector, sotscap de grup, a qui acusen d'«ordenar, permetre o no impedir» el tret.

L'escopeter identificat ja va declarar com a investigat davant el mateix jutge, però ni ell ni els seus companys van assumir haver disparat ni tampoc haver vist una persona ferida. A més, segons Franquesa, només un dels agents va reconèixer haver estat a la vorera en què es trobava Español.