El jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona ha acordat enviar a judici quatre acusats d'amenaçar i assetjar la noia que va dir que uns policies li havien trencat els dits l'1-O. El telèfon de Marta Torrecillas es va fer públic en un fòrum d'internet i va rebre milers de missatges despectius, amenaçadors i masclistes, entre ells els dels investigats. Se'ls acusa dels delictes d'amenaces, coaccions, assetjament i delicte d'odi per ideologia política. Segons la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, "existeix prova suficient" per considerar que els acusats han participat en la comissió d'aquests delictes.

En concret, Cristian M.G. va crear el 4 d'octubre un grup de Whatsapp amb el títol 'Arriba España filla de puta' per fer un assetjament multitudinari a Torrecillas, que va ser incorporada en el mateix. En aquest grup també hi eren Alberto R.A. i Joel M.M. Tots ells estaven decidits a "coaccionar-la i a assetjar-la" amb insults i expressions sexistes. A més, José María F.G. li va enviar un missatge el 5 d'octubre en la mateixa línia, amb insults i contingut sexual.

Torrecillas va rebre més de 7.800 missatges de diversos grups de Whatsapp entre el 3 i el 6 d'octubre del 2017, va ser incorporada sense permís en 16 grups, va rebre 315 trucades perdudes entre l'1 i el 19 d'octubre i 791 missatges, dels quals 424 van arribar en dos dies. Va donar de baixa el número i també va tancar el seu negoci de venda de productes agrícoles.