El president del PP, Pablo Casado, ha avisat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que si la Mesa de la cambra baixa no suspèn "immediatament" els diputats presos a la reunió d'aquest divendres "estarà cometent un delicte de prevaricació". El líder dels populars ha argumentat al matí en una entrevista a la 'Cope' que Batet té una resolució del Tribunal Suprem que és "claríssima" sobre la suspensió. A més, en un míting a Àvila al migdia, Casado ha afegit que l'informe dels lletrats és "concloent" i avala la suspensió en base a la Llei d'Enjudiciament Criminal. Segons Casado, si Batet evita suspendre els presos abans de les eleccions del 26-M serà una mostra que el PSOE "està preparant un acord electoral" a partir de dilluns amb ERC, JxCat, Podem i EH Bildu. "És un engany als electors", ha reblat Casado a la 'Cope'. El líder del PP també ha demanat a Batet i a Pedro Sánchez que no sotmetin el rei Felip VI a "l'escarni" i a la "humiliació" d'haver de rebre Jordi Sànchez a la ronda de contactes per proposar president espanyol.

Casado ha criticat que Batet s'està fent "un embolic" i ha esperat que suspengui els parlamentaris presos després d'estudiar l'informe dels lletrats. El líder del PP ha tornat a avisar des d'Àvila que si no ho fa estarà cometent un delicte de prevaricació. Casado ha argumentat que si la socialista catalana els acaba suspenent serà "gràcies al fet que el PP va exigir el mateix dimarts que ho fes". "Això és oposició responsable i oposició ferma d'un partit que no deixarà passar ni una i ho farà com s'ha de fer al Parlament, anant a registrar una iniciativa per dir que per aquí no passem", ha dit Casado.

El líder dels populars ha demanat el vot per al PP per fer de "contrapès" al PSOE i evitar que la "foto de la legislatura" sigui el que s'ha viscut aquests dies al Congrés amb els presos independentistes. "O anem junts a les urnes o veurem que Espanya es desuneix", ha avisat, i ha assegurat que un mal resultat del PSOE diumenge els faria replantejar la seva política de pactes. Segons Casado, Pedro Sánchez diu a Oriol Junqueras que "no es preocupi" perquè l'indultarà a canvi d'escons.

El líder dels populars ha tornat a defensar que li queden quatre anys de mandat al capdavant del partit i ha dit que la campanya electoral del 28-A va ser "encertada" perquè la major part dels vots que va perdre el PP han anat a Vox. "Semblava lògic que abanderéssim un discurs ferm en matèria d'unitat nacional, immigració legal, baixada d'impostos, defensa de la família i seguretat ciutadana".

Casado ha assegurat que el PP no s'ha mogut de lloc i segueix sent la "casa comuna" del centre dreta. També ha dit que són un partit "unit" i ha demanat als electors que votin "l'original" i no Cs o Vox.