El conseller d’Interior, Miquel Buch, i tres sindicats de Bombers han signat aquest divendres l'acord laboral fins el desembre del 2022, ratificat per prop de 70% de la plantilla del cos. El pacte arriba després d'anys de negociacions i desacords, ja que l'últim va caducar el 2008 i va ser substituït el 2014 per un decret sense l'acord dels sindicats. La Conselleria s'ha compromès a reduir les hores de feina dels bombers, sobretot les extraordinàries, a pagar-les millor i a convocar 750 places més fins d'aquí tres anys.

A l'acte també hi han participat el secretari general del Departament, Brauli Duart, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Manel Pardo, i el subdirector general operatiu dels Bombers, David Borrell, a més dels sindicats IAC-CATAC, Intersindical-CSC i CSIF. UGT signarà l'acord dilluns pel seu desacord en fer l'acte públic en campanya electoral, mentre CCOO no l'ha signat.

La UGT-Bombers considera que "fer coincidir de forma forçada la signatura de l'acord amb l'últim dia de campanya electoral és un acte d'oportunisme polític, i de propaganda electoral, i una manca de respecte a l'utilitzar una vegada més al col·lectiu per als seus interessos partidistes". "Per higiene democràtica i responsabilitat sindical, ens veiem en l'obligació moral de posposar la signatura al pròxim dilluns 27, ja passades les eleccions", argumenten, i afegeixen que ho faran "allunyats de la publicitat i el fals triomfalisme que li vol donar la Conselleria d'Interior".

"Els presents acords, que arriben quatre anys tard, són fruit del rigorós treball dels delegats de la UGT, del conflicte i la reivindicació col·lectiva i no de l'assoliment d'un grup polític que ha deixat el cos de Bombers en col·lapse estructural fent ara de la necessitat virtut. Aquests acords, que només són laborals, no solucionen les imperioses necessitats estructurals denunciades pels sindicats els últims anys. Aquest acord no és més que una treva per a poder passar la difícil campanya forestal que ve amb pau social i amb la possibilitat de poder cobrir els parcs, novament amb el nostre sobreesforç (hores extres) i fins a un nou marc pressupostari", relata el comunicat.

Des de la UGT asseguren que estaran "atents per a garantir que les millores i inversions promeses en campanya electoral es materialitzin en els pròxims anys i no es converteixin en un nou brindis al sol".