Centenars de persones han acompanyat el President de la Generalitat Quim Torra en el seu camí des de l'Arc de Triomf fins al TSJC, pocs minuts abans d'entrar a declarar acusat de desobediència per mantenir la pancarta a favor dels «presos polítics» al balcó de la Generalitat. Hi havia entitats, representants del món municipal i també ciutadans anònims.

El president de la Generalitat ha assegurat just abans de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que hi va a «acusar l'Estat d'aquesta deriva autoritària». A través del seu compte de Twitter, el president català ha garantit també que defensarà la llibertat d'expressió «fins a les últimes conseqüències».

Torra declara avui dimecres a dos quarts d'onze del matí com a investigat per desobeir les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que l'obligaven a retirar dels edificis públics els llaços grocs i les pancartes que demanaven la llibertat dels «polítics presos». El TSJC l'ha citat després d'admetre a tràmit una querella de la Fiscalia Superior per desobediència després que Torra decidís mantenir la pancarta a favor dels "presos polítics i exiliats" al balcó del Palau de la Generalitat.