El Govern va acceptar l'oferiment de Núria de Gispert de renunciar a la Creu de Sant Jordi que la Generalitat li va concedir la setmana passada, arran de la polèmica suscitada per diversos comentaris de l'expresidenta del Parlament al seu compte de Twitter. Precisament a través d'aquesta xarxa social, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va confirmar que l'executiu català acceptava la renúncia, tot agraint a De Gispert un gest que, va dir, «l'honora i avala la seva trajectòria de compromís amb les institucions de Catalunya».

Núria de Gispert, dirigent a l'actualitat de Demòcrates, una escissió independentista d'Unió, havia remès una carta al Govern en la qual lamentava la polèmica generada per aquesta condecoració arran de comentaris seus a Twitter i expressava la seva disposició a renunciar a la condecoració que concedeix la Generalitat.

Al seu compte a Twitter, de Gispert havia compartit un tuit que mostrava un muntatge en el qual apareixia una informació presumptament difosa per l'Associació Catalana de Productors de Porcí, titulada «Catalunya augmenta les seves exportacions», i afegia sarcàsticament: «Girauta a Toledo. Arrimadas a Madriz. Millo a Andalusia. Dolors Montserrat a la UE». Al costat d'aquest muntatge, De Gispert havia escrit un comentari: «Per a tots vosaltres, per a aquells que desitgen que torni la dignitat a les nostres institucions».

L'expresidenta del Parlament va esborrar el mateix dia el seu polèmic tuit i va assegurar que «mai no havia volgut dir porc a ningú».

Ciutadans va demanar la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament perquè donés explicacions sobre la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta de la cambra i el va instar a retirar-li aquest reconeixement.