El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, ha proposat aquest dilluns obrir a la ciutat una delegació del Museu del Prado i una altra del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía de Madrid. Bou ha indicat que la "delegació important" o fins i tot "Museu del Prado 2" podria ubicar-se a l'edifici del Banc d'Espanya de plaça de Catalunya. Pel que fa a la proposta del Reina Sofía, la situaria a l'edifici de Correus amb l'objectiu de "portar el Dalí a Casa". En el cicle d'entrevistes 'Objectiu Barcelona', organitzat per Barcelona Global, quan se li ha preguntat si estaria d'acord que la ciutat compartís amb Madrid la bicapitalitat en cultura o economia, ha respost: "Barcelona no ha de compartir res amb Madrid en aquest aspecte. Barcelona és superior. Després de quatre anys de Colau, estem encara perfectes". El candidat del PP defensa que els comerços de les zones turístiques obrin els 365 dies l'any.

Bou ha defensat obrir una delegació del Museu del Prado a Barcelona per exhibir "les dues terceres parts de pintures que tenen guardades a sota" i que ara no poden lluir, ha argumentat. El candidat del PP també obriria una seu del Reina Sofía a Barcelona per exposar les obres de Dalí. "En aquest museu està ple de pintures de Dalí. El Dalí, no el tenim a Barcelona i el tenen els de Madrid. Això és inacceptable", ha dit en l'entrevista del cicle 'Objectiu Barcelona', al Teatre Romea.

Preguntat per una bicapitalitat de Madrid i Barcelona, Bou considera que la ciutat té "altres camins" i "altres oportunitats", com ser la "capital de la Mediterrània". Per al candidat dels populars, "no té cap sentit" parlar de cocapital i creu que Barcelona no s'hi ha de comparar. En el mateix cicle d'entrevistes, l'actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, va reclamar al futur govern espanyol recuperar el conveni de bicapitalitat cultural. "Madrid és la capital d'Espanya i Barcelona, la de Catalunya. Una Catalunya que ha de ser lleial. Si ho som, traurem el que vulguem; mentrestant, malament", ha advertit.

En aquest raonament, Bou ha assegurat que Barcelona és "superior" a Madrid i ho ha relacionat amb un "moviment empresarial, industrial, comercial i associatiu espectacular". "La societat civil de Barcelona està impol·luta, que no la de Catalunya. A Vic, Solsona o Berga, allò està destruït en l'aspecte d''expressió de llibertat", ha afirmat.