Una piulada de l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert ha desfermat polèmica a les xarxes i la crítica de diferents partits. De Gispert ha publicat al seu compte de Twitter una paròdia de la marxa de dirigents de Cs i PP a altres parlaments comparant-los amb "exportacions" de productes porcins. La imatge que ha inclòs l'expresidenta al seu tuit utilitza el logotip de l'Associació Catalana de Productors de Porcí. A través del seu compte de Twitter, l'associació se n'ha desmarcat assegurant que algú anònim ha utilitzat la imatge de l'associació. Per la seva banda, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas ha qualificat de "pur deliri separatista" que el Govern li hagi concedit la Creu de Sant Jordi, el PSC demana la revocació del guardó mentre que el PP es refereix a la "medalla d'honor a la xenofòbia".

"Girauta a Toledo. Arrimadas a Madrid. Millo a Andalusia. Dolors Montserrat a la UE. Catalunya augmenta les seves exportacions. Segons l'observatori del porcí, Catalunya manté la tendència a augmentar les exportacions". Aquest text es pot llegir en la imatge que ha publicat De Gispert al seu compte. Una imatge que l'expresidenta ha acompanyat d'un text que diu: "Per a tots vosaltres, per a aquells que desitgen que torni la dignitat a les nostres institucions".

També ha través de Twitter, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, defensa que "no es pot atorgar la Creu de Sant Jordi a un antic càrrec institucional que s'entesta a insultar els seus adversaris polítics". I explica que el seu grup parlamentari ha presentat una iniciativa per demanar que el Govern li revoqui la Creu de Sant Jordi.

La vicesecretaria general del PP, Andrea Levy, ha parlat de "misèria moral" i de "medalla d'honor a la xenofòbia". "Alguns haurien de pensar en tornar la seva per no juntar-se amb aquesta gentussa. No sé ja si és racisme o directament imbecilitat", ha afegit a través de les xarxes socials.

Davant de les crítiques que ha rebut i en resposta a un usuari, De Gispert ha assegurat que el seu tuit s'ha interpretat malament i que "ha passat un missatge enviat", donant a entendre que ella no ha creat la imatge.

Per la seva banda, l'Associació Catalana de Productors de Porcí (PORCAT) s'ha desmarcat de De Gispert dient que "no hi tenen res a veure". "Ens sembla una bretolada a la qual no cal fer gaire cas", afegeixen.