Dos dels principals caps de llista a les eleccions generals per Barcelona, Oriol Junqueras (ERC) i Jordi Sànchez (JxCat), han passat a la presó de Soto del Real (Madrid) la jornada de reflexió, un fet inèdit en els comicis en democràcia.

El seu 'número 2' i els altres caps de llista divideixen la seva jornada de reflexió d'aquest dissabte entre la família i activitats d'oci, fonamentalment, han informat els seus respectius partits.

El 'número dos' per ERC, Gabriel Rufián, aprofitarà el dia per telefonar Junqueras i Raül Romeva, als quals farà balanç de la campanya; i després esmorzarà en família i veurà una pel·lícula amb el seu fill: "I si puc anar al parc amb ell, seria increïble".

Jaume Asens (ECP) dedicarà el matí al ciclisme, un dels seus esports favorits i que no ha pogut practicar en campanya, i la tarda la passarà amb la seva àvia paterna, de 102 anys, a la qual considera "exemple d'una generació de lluitadores", i el diumenge l'acompanyarà a votar.

Meritxell Batet (PSC) sortirà a prendre el vermut al matí, esmorzarà a casa amb la seva mare, anirà al Liceu per veure actuar el Ballet de l'Òpera de Lió i després anirà a prendre alguna cosa pel centre de Barcelona.

La número dos per JxCat, Laura Borràs, aprofitarà per dormir, descansar, estar amb la família i recórrer una ruta literària, a la qual ja s'havia compromès quan era consellera de Cultura i que li ve molt de gust, diu.

Cayetana Álvarez de Toledo haurà estat a Madrid la nit de tancament electoral però el dissabte el passarà a Barcelona: la popular, que ja va votar el dimecres per correu, passarà al costat de les seves filles el dia previ a les eleccions.

I Inés Arrimadas (Cs) començarà el dia esmorzant, llegirà, cercarà la tranquil·litat a casa seva, però després anirà a la Fira d'Abril a Catalunya, a la qual sol acudir cada any, per ballar i desconnectar.