Els partits han aprofitat la diada de Sant Jordi per fer-se veure pel carrer. La majoria han comptat amb parada pròpia als diferents municipis de la demarcació amb els caps de llista i representants del partit. A més d'oferir llibres i roses, mostraven, també, els punts clau de les respectives formacions de cara a les pròximes eleccions, les primeres aquest diumenge 28 d'abril.

Des de Guanyem Figueres, han compartit per Twitter un vídeo en el qual Oriol Casadevall, tercer de la llista, parla sobre la situació de la cultura a Figueres. «Fa massa temps que des de l'Ajuntament es contempla la cultura com un fet mercantil i una proposta més de la promoció econòmica de la ciutat» ha denunciat i, com a proposta de la seva formació, ha dit que «caldria portar la cultura als barris, no només la programació sino també els mitjans per crear teixit social». A més d'una eina de teixit social, ha afegit la necessitat «de fer de la cultura una eina de creació d'identitat, personal i comunitaria».

Amelló visita diferents parades de Girona

Ciutadans ha sigut el que més ha fet notar la seva presència per les comarques gironines, fent una ruta per les parades dels diferents municipis amb el seu candidat al Congrés i a l'alcaldia de Figueres, Héctor Amelló, i el candidat al Senat per Girona, Bernat Doria. Referint-se a la diada, Amelló ha dit que «hauria de ser la festa de Catalunya i ser declarada patrimoni de la humanitat» ja que «és una festa en la qual tots els catalans se senten representats».

El cap de llista del partit taronja a Figueres ha recordat que la seva formació ha portat diverses vegades al Parlament de Catalunya la proposta perquè Sant Jordi sigui la festa «de tots els catalans i no l'11 de setembre patrimonialitzat pels separatistes». També ha aprofitat per dir que Cs impulsarà un pla nacional de foment de la lectura i el llibre que inclourà «un IVA súper reduït per a llibres i diaris digitals» a més, ha afegit, que crearan «un pla d'internacionalització de cultura i llengua espanyola per a expandir les nostres institucions culturals» i un pla de suport a la difusió de la història espanyola «per a revertir la falsa llegenda negra que ha devaluat la imatge del nostre país».