20 de abril de 2019
20.04.2019
Pasqua

Els pastissers gironins esperen vendre unes 150.000 mones de Pasqua

Les figures relacionades amb jugadors del Barça i personatges de Disney, entre els personatges més demandats

20.04.2019 | 09:26
Un pastisser elaborant una mona de pasqua.

El Gremi de Pastissers de Barcelona i província augura que a Catalunya es vendran unes 700.000 mones, les mateixes que el 2018. La gran majoria es comercialitzarà a la demarcació de Barcelona, 180.000 a Lleida, 150.000 a Girona i 40.000 a Tarragona. Segons ha explicat el vicepresident del gremi, Marc Mauri, les xifres es mantindran tot i que enguany la Setmana cau "molt més tard" que altres anys, just abans de Sant Jordi. Per Mauri, aquesta circumstància, juntament amb l'arribada del bon temps poden arribar a influir "molt" en la Pasqua. Un any més, algunes de les figures més demandades seran les que tinguin a veure amb els jugadors del Barça, els personatges de Disney, com la Frozen i d'altres "clàssics que sempre hi són" com els protagonistes de la Guerra de les Galàxies, que conviuen amb les novetats que van sortint cada any.

Pel que fa els preus, es poden trobar a partir de 20 euros entre les més barates i superen de llarg els 100 euros entre les més sofisticades, en funció de l'elaboració, la mida i els complements que contenen, com els ninots. Segons Mauri, l'elaboració de les mones i les seves temàtiques es comencen a planificar just després de les vacances de Nadal. Un cop decidides, es comencen a fer les mones, "fetes i muntades a mà", segons subratlla el vicepresident del Gremi de Pastissers.

A part de les mones amb els personatges més de moda, Mauri recorda que hi ha clients que continuen optant per les tradicionals o d'altres que responen a peticions particulars sempre i quan tingui motius adaptats als infants. Sobre les primeres, el vicepresident del Gremi cita els mones cristines, que consten d'un brioix i tants anys com té el fillol, o d'altres fetes de crocanti.

D'altra banda, Mauri ha celebrat que un cop passats els pitjors anys de la crisi, les vendes han remuntat i "la gent té ganes d'animar-se".

Bon ritme de vendes a les comarques de Girona


Per la seva banda, els pastissers de les comarques gironines es mostren molt satisfets per les previsions de vendes de les mones d'aquest any. El president del gremi gironí, Àngel Garcia, assegura que preveuen vendre unes 150.000 mones arreu de la demarcació. Garcia ha avançat que "és difícil" calcular quantes perquè "cada any es venen de forma més esgraonada". De tota manera, "el ritme de vendes és bo" i per això preveuen superar la quantitat total de figuretes de xocolata que es van fabricar l'any passat. De fet, el president gironí ha afirmat que en el seu taller preveuen vendre "entre un 30 i un 35% més" i "quan parles amb altres pastissers, et diuen el mateix".

Garcia celebra "mantenir aquesta tradició" de regalar mones de xocolata durant la Setmana Santa, tot i que "cada any hi ha més famílies que aprofita aquestes dates per marxar de vacances". Això fa que es regalin les mones "un parell de setmanes abans". A més, Garcia també ha afirmat que els pastissers estan "guanyant la batalla a les grans superfícies" perquè "la gent valora la creativitat i la qualitat" que hi ha en aquestes postres de Pasqua que es fan a les pastisseries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook