El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va assegurar ahir que «no és el moment de parlar» de mesures polítiques com l'indult que «entorpeixen» i «vicien» l'acció de la Justícia i ha sostingut que es tracta «d'un debat fals», per la qual cosa ha reclamat respectar la independència judicial. Ábalos es va pronunciar en aquests termes durant el torn de preguntes en l'esmorzar informatiu del «Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània» en ser qüestionat sobre si un govern socialista indultaria els processats catalans en el cas que anessin condemnats per rebel·lió o sedició. «Cada cosa al seu moment i aquest no és el moment de mesures polítiques que intentin entorpir l'acció de la justícia, no influïm sobre la mateixa. Deixem que es pronunciïn perquè, potser, si ho fan en sentit absolutori no hi ha indults dels quals parlar», va assegurar.

Tema «recurrent»

Segons el també secretari d'Organització del PSOE, es tracta d'un tema «recurrent» però «mal plantejat» perquè «debatre al voltant d'això significa no respectar la justícia, menyscabar-la i interferir sobre ella».

«Quin missatge li donaríem a la Justícia si diguéssim que faci el que faci, pensarem en indults? Per què va a treballar, que farà, testimonialisme? Serien sentències ja viciades i estaria tot contaminat», va afegir.

El ministre va reclamar als que «creuen en l'Estat de dret i la separació de poders» que respectin l'acció i la decisió dels tribunals i no anticipin debats polítics que no fan, segons el seu parer, «sinó viciar l'acció de la justícia».