erseguir judicialment uns votants no deixa de ser un acte més de repressió que no fa cap bon efecte. Però és la tàctica de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat. Però Marchena deixa seguir el pati d'escola i les queixes dels agents.

Ahir, dia 8-IV, seguiren declarant agents de GC que van actuar l'1-O. El caporal B98467N va ser a Sant Carles de la Ràpita (li van tirar una ampolla, pedres i una moneda l'impactà en un ull; trobà dos vidres trencats en els seus vehicles). Els tres següents, J03473D, L57753N i V71878W van intervenir „60 agents amb càmeres„ al col·legi Manuel de Castellví i Feliu, a Vilabella (Alt Camp).

El primer va rebre coces i li van enganxar un dit; el segon, que va admetre que s'havien usat esprais, també va rebre d'un dit que va necessitar intervenció quirúrgica amb la baixa pertinent; al tercer li van tocar el canell quan emprava la porra i va haver de posar-s'hi gel. W79506I, que fou a Mont-roig i Vilaseca, no recordava que els escopissin. El V17236L fou present a l'ajuntament de Garrigàs (Alt Empordà): assegura que la gent cantava «votarem» o «independència». Diu que un manifestant li va fer un cop de puny que li va provocar una esgarrapada a la cara. Havien rebut l'ordre d'intervenció el dia abans i no sabien que en cas de trobar molta gent havien d'acudir als ME. Els següents, K12407I i X33145R, també actuaren a l'Ajuntament de Garrigàs, on trobaren una «massa» de 50 persones. Van sofrir cops, hematomes i declararen que la gent cridava als de primera fila que no colpegessin els agents. El brigada U83881V sofrí una esgarrinxada a l'Ajuntament d'Esponellà (Pla de l'Estany). Així arribà el recés de migdia.

Les notícies judicials estaven fora del TS. I eren quatre: la policia belga investigava el fiscal espanyol Carlos Bautista per intervenir en el seguiment de Puigdemont; l'escrit de defensa de J. L. Trapero a l'AN refusava haver col·laborat en cap pla independentista; el TS es declarava incompetent sobre la celebració dels debats electorals a les presons; i el jutjat núm. 13 imputava una trentena de persones per desobediència, malversació i prevaricació, sense trobar indicis de sedició ni rebel·lió.