El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que l'ofèn que l'exentrenador del Barcelona Pep Guardiola digui que Espanya és un estat autoritari i ha recalcat que "aquest mateix Estat de què parla li va oferir ser entrenador de 'La Roja ' en un moment determinat".

En una entrevista a Marca publicada aquest dimarts, Sánchez qüestiona la manifestacions de l'actual tècnic del Manchester City sobre les relacions de l'Estat amb Catalunya que, a més de molestar-lo, l'ofenen, perquè "no és cert res del que diu sobre això".

Tampoc li sembla "normal" que la selecció espanyola porti més de 50 anys sense disputar un partit al País Basc ni que tampoc ho faci a Catalunya.

"Hi ha una gran afició en tots dos llocs al bon futbol i 'La Roja ' ho practica així que espero que se solucioni", afirma.

Sobre la seva idea que] Espanya organitzi un segon Mundial de futbol - conjunt amb el Marroc i Portugal - després del de 1982, ha assenyalat que li agradaria liderar aquest projecte "a partir de la pròxima legislatura".

Sánchez ja va traslladar la proposta al Govern del Marroc i a la Federació Internacional de Futbol (FIFA) i, segons ha assenyalat, "és una cosa amb el que estan treballant les federacions ara mateix".

Incideix en què, més enllà de l'esport professional, l'interessa el planter i subratlla que les federacions compleixen un paper fonamental per a la promoció de l'esport i la translació de valors.

En aquest sentit, destaca l'avantprojecte de Llei de l'Esport plantejat pel Govern, que espera entri en vigor la pròxima legislatura amb l'objectiu de "no polititzar l'esport" i que tots els esportistes s'hi "reconeguin".

Preguntat pel sistema de videoarbitratge, el president del Governa fa broma i diu que "haurà de posar un VAR a les tres sigles de la dreta per veure exactament quina és la que més extrema les seves posicions".