El candidat a l'alcaldia de Barcelona del Partit Popular (PP), Josep Bou, ha promès que enderrocarà l'edifici ocupat de Can Vies si és alcalde, va informar ahir el partit després de la seva visita a la mostra de comerç de primavera del barri de Sants. Per a Bou, l'edifici públic de Can Vies porta més de 20 anys ocupat «primer per la feblesa de Trias com a alcalde i després per la voluntat i el suport als ocupes per part de Colau», als qui acusa de cedir al xantatge de violents.

Assenyala que «l'estat de la finca suposa un perill per a tots els veïns» que, segons Bou, estan farts de la inacció del consistori.

Bou es mostra partidari d'una llei per agilitzar les desocupacions com la que va proposar el PP al Congrés dels Diputats, amb terminis d'actuació d'entre 12 i 24 hores i penes de presó d'un a tres anys, per «acabar amb les ocupacions a Barcelona».

Durant la seva visita pel barri, el candidat a l'alcaldia de la capital catalana pel Partit Popular va ser increpat per diversos ocupants de Can Vies, que li cridaven frases com «Fora feixistes del nostre barri» i «Bou, a Sants no et volem».