El director de TV3, Vicent Sanchis, va anunciar ahir que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de la qual depèn la televisió pública catalana, es querellarà contra el líder de Ciutadans per «injúries, calúmnies i incitació a l'odi».

Sanchis va fer aquest anunci durant una intervenció a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament, on el director de TV3 va fer referència a l'afirmació realitzada pel líder del partit taronja durant el programa El Hormiguero d'Antena 3, en el qual Rivera va assegurar que TV3 havia dit «puta» a Inés Arrimadas, cap de l'oposició a Catalunya i candidata a les generals per Barcelona.

Al seu torn, el president de Cs, Albert Rivera, va advertir ahir a Sanchís que si guanya Ciutadans les eleccions del 28-A la televisió pública catalana «no rebrà ni un cèntim del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) ni dels comptes públics».

Rivera, que va respondre així a la querella anunciada per Sanchis acusant-lo de calúmnies, injúries i incitació a l'odi, el va reptar a enviar-la a la seu de Ciutadans. «L'esperem a (carrer) Alcalá, 253».

Compensació per la manifestació

La Junta Electoral Provincial de Barcelona conclou que l'etiqueta «#FAQsPrisisPilíticsTV3» a Twitter del programa del 30 de març es contrària a la llei orgànica del règim electoral general i a la instrucció de la Junta Electoral Central (JEC) que prohibeix als mitjans públics la utilització de les expressions «presos polítics i exiliats». Aquesta és la resolució com a resposta al recurs del PPC.

La Junta no sanciona la CCMA però l'avisa que podria obrir expedient sancionador si es repeteix en el futur.

TV3 i els partits que no van participar en la manifestació independentista de Madrid del 18 de març van arribar a un acord perquè la televisió catalana els compensi amb una cobertura especial durant la campanya de les eleccions generals.

Segons l'acord que van tancar, al qual va tenir accés Europa Press, l'espai s'emetrà el dissabte 13 d'abril de les 17 a les 19 hores per TV3, el 3/24 i Catalunya informació, i 34 minuts correspondran a Cs, 40 minuts al PP i 47 minuts al PSC.