El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), va protagonitzar una picabaralla amb la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, a qui va interrompre dues vegades per recriminar-li una al·lusió a Quim Torra.

En el seu torn, Arrimadas va tornar a referir-se a un article periodístic de Torra anterior a la seva etapa com a polític, en el qual utilitzava l'expressió «bèsties tarades amb forma humana». Llavors, el president del Parlament, Roger Torrent, estava absent de l'hemicicle i qui exercia la presidència era Costa, que va interrompre-la per exigir que es dirigís al president amb «respecte i cortesia».

La interrupció de Costa va indignar la bancada de Cs i especialment Arrimadas, que el va acusar de pretendre «blanquejar» el president de la Generalitat i li va dir que «no em pot impedir recordar el que Torra ha posat per escrit». Arrimadas va acusar Costa d'apartar-se del seu paper d'«àrbitre» i va assegurarque la seva intenció no era «proferir cap tipus d'insult» contra Torra, sinó recordar «els articles xenòfobs condemnats pels tres principals partits del Parlament Europeu».

La líder de Cs va reprendre el seu discurs, però després d'al·ludir novament a Torra i preguntar-se si ara ell considera que també ha entrat en el grup de «bestioles descerebrades que presenten querelles», Costa va tornar a tallar la seva intervenció.

Mentrestant, el vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, assegut al costat de Costa, va posar de manifest el seu malestar amb gestos de desaprovació. La picabaralla va pujar més de to quan Costa va cridat «a l'ordre» a Espejo-Saavedra, que va exclamar: «Li demano ordre jo a vostè, perquè està actuant arbitràriament». Més tard, Cs va registrar un escrit de queixa a la Mesa del Parlament contra Costa.