El Govern i el Parlament estan buscant un acord que permeti cobrir la previsió de despesa de la cambra per al 2019, després que el Parlament català hagi alertat que la dotació actual és insuficient, ja que és la mateixa que el 2017, últim any en què hi va haver pressupost autonòmic. El punt de discrepància, segons expliquen fonts parlamentàries, és que des de la Generalitat es lliga l'aportació que es fa al Parlament a l'aprovació dels comptes autonòmics, que actualment estan encallats perquè el Govern no disposa de prou suports parlamentaris.

No obstant això, les mateixes fonts subratllen que a la cambra «hi ha unanimitat per defensar l'autonomia parlamentària» i defensen que el Govern ha de donar resposta a les necessitats pressupostàries de la institució, hagi aprovat o no els seus comptes.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, de la seva banda, va recordar que el Parlament aprova cada any el seu pressupost, però perquè s'executi es necessita que la Generalitat aprovi també el seu, per la qual cosa és com «un peix que es mossega la cua».

Decret llei

La Generalitat va aprovar un decret llei que concedeix un suplement de crèdit d'uns 814 milions d'euros als Pressupostos 2017 (prorrogats el 2019) per atendre noves despeses relacionades amb els augments salarials dels treballadors públics i el retorn del 40% de la paga extra del 2013. Així ho va explicar el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, acompanyat per la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'ahir. La mesura respon al fet que els crèdits de despesa que hi ha previstos en els comptes del 2017 resulten insuficients per atendre les necessitats que han sorgit.