La manifestació convocada per grups independentistes contra l'acte de Vox a Barcelona va acabar amb set detinguts, diversos ferits i nombrosos incidents entre manifestants i Mossos d'Esquadra als voltants de la plaça d'Espanya. Convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR) i altres grups del moviment independentista, com Arran o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, els manifestants van protagonitzar nombrosos aldarulls al barri de Sants de Barcelona en el seu intent per dirigir-se cap a la zona de les fonts de Montjuïc, a la plaça Espanya, on es va celebrar l'acte del partit que lidera Santiago Abascal.

Els manifestants, molts d'ells encaputxats, van llançar ampolles, pedres, tanques, ous i pintura contra els agents de la policia catalana, que finalment van realitzar càrregues i detencions per contenir l'avanç dels independentistes. Els manifestants també van formar barricades i cremar contenidors per impedir el pas dels Mossos.

Segons va explicar un portaveu de la policia catalana, els incidents es van tancar amb set detencions, una d'aquestes realitzada per agents de la Guàrdia Urbana. Tres d'aquests individus van ser arrestats per agredir una persona que es dirigia a l'acte de Vox.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre cinc persones: quatre d'elles lleus amb alta al lloc, entre elles un agent dels Mossos, i una persona menys greu que va ser traslladada a l'Hospital Clínic. En tot cas, els agents van aconseguir que els manifestants independentistes i els simpatitzants de Vox no coincidissin.

Des de primera hora, els Mossos d'Esquadra van desplegar un ampli dispositiu al voltant de l'avinguda Maria Cristina, amb l'objectiu de blindar l'acte que havia organitzat la formació ultradretana. Unes 300 persones es van concentrar al carrer Tarragona per protestar contra el míting. Abans de començar i mentre esperaven que altres manifestants anessin arribant hi va haver algun moment de tensió. Almenys en quatre ocasions, assistents a l'acte de Vox que anaven pel carrer Tarragona en direcció a la plaça es van trrobar amb els manifestants. Abillats amb banderes espanyoles o samarretes de la selecció, tots van rebre insults i crits. La situació no va arribar a més perquè, amb l'objectiu de protegir-los, els Mossos d'Esquadra els van acompanyar per sortir de la zona.

Els manifestants van fer un intent per acostar-se al cordó policial que hi havia a la confluència entre el carrer Tarragona i la plaça Espanya. Tot i les peticions dels Mossos perquè no ho fessin, els van llançar ous, pintura i pedres. Els radicals van muntar una barricada i es van esmunyir pels carrers del barri de Sants per intentar franquejar el cordó. Prop del mercat d'Hostafrancs i amb els carrers en obres, les tanques, les llambordes i els contenidors van servir als manifestants d'objectes per llançar contra la policia. Altre cop al carrer Tarragona, es van muntar més barricades i es van encendre diversos contenidors. El foc i la necessitat de controlar la situació van portar a la intervenció dels Mossos per dispersar els concentrats. Els agents van anar avançant pel carrer Tarragona i, a l'alçada del parc Joan Miró, la majoria dels concentrats es va anar dispersant i la manifestació es va dissoldre.

L'acte de Vox va reunir unes 5.000 persones segons la Guàrdia Urbana i «més de 15.000» segons el partit ultradretà. El partit va explicar en un comunicat que superar els 15.000 participants és «un èxit tot i el boicot que ha realitzat l'Ajuntament de Barcelona i les agressions per part dels radicals separatistes». Va afegir que els altercats contra Vox a carrers propers a l'acte pretenien impedir l'accés dels assistents, de manera que «diversos assistents a l'acte van ser agredits».