La diputada no adscrita Elisenda Alamany deixarà el seu escó del Parlament avui. L'exportaveu dels comuns va prendre aquesta decisió després d'haver tancat un acord per anar de número dos a la llista d'ERC a Barcelona a les properes eleccions municipals. En un comunicat, Alamany va lamentar que treballar per redreçar el rumb de Catalunya en Comú ha deixat de «tenir sentit» i el més «coherent» és renunciar a l'acta.

Per això, va apostar per renovar l'agenda de polítiques públiques des d'una visió «progressista» i «desacomplexadament» sobiranista. Amb la renuncia d'Alamany i de Joan Josep Nuet, el grup de CatECP recupera els 8 diputats.

En el mateix comunicat, Alamany va recordar que divendres de la setmana passada van presentar l'acord de coalició entre ERC i Nova per l'Ajuntament de Barcelona i que a través de la plataforma Sobiranistes acompanyen les candidatures representatives del sobiranisme progressista.

En la nova etapa que inicia vol centrar-se exclusivament a «mirar endavant» amb les forces renovades per construir políticament «horitzons de futur i d'il·lusió que tant vam trobar a faltar tota una generació òrfena de respostes a nivell institucional». Després d'abandonar a mitjans de febrer el grup parlamentari de CatECP, Alamany va passar a ser diputada no adscrita. Precisament Joan Josep Nuet també va anunciar la setmana passada que deixava l'acta de diputat per formar part de la llista d'ERC a les eleccions espanyoles del 28-A.