Renfe ha apartat del servei als vigilants de seguretat que ahir a la nit van participar en la detenció d'un jove estranger al vestíbul de l'estació de Plaça de Catalunya de Barcelona, ??al qual van colpejar amb les porres abans de reduir-lo i emmanillar-lo.

En un comunicat, Renfe ha informat que ha retirat del servei als agents que van participar en l'incident d'aquest dimecres perquè la companyia "no tolera cap actitud de maltractament cap a les persones".

Segons informa la companyia ferroviària, l'incident va passar cap a les 21 hores d'ahir, quan un grup de vigilants, entre sis i deu, van córrer perseguint a un jove d'origen estranger que, segons sembla, s'havia colat sense pagar el bitllet.

Una ciutadana va gravar l'escena de la persecució en un vídeo que ha estat difós en les xarxes socials per eRacismoSoS, en el qual s'aprecia com algun dels vigilants que participen en la detenció colpeja amb la porra al jove abans de tirar-lo al terra i ser emmanillat per uns altres.

Renfe, que ha obert un expedient informatiu per determinar si els fets són constitutius d'una falta, ha confirmat que els vigilants de seguretat pertanyen a les empreses Ombuds i Sureste, a les quals ha exigit que retirin del servei de Renfe als implicats fins que resolgui l'expedient, que, segons un portaveu de la companyia, "és un procediment habitual en aquests casos".

El mateix portaveu ha indicat que "independentment del que determini la investigació d'aquest fet, Renfe mai tolerarà cap actitud, manifestació o acció de maltractament cap a les persones".

Les organitzacions SOS Racisme i E Racisme han condemnat "la brutal pallissa" que va rebre el jove, l'han qualificat de desproporcionada i racista i han informat que estan intentant posar-se en contacte amb la víctima, a la qual, en altres imatges, es veu amb la cara plena de sang.