Baena ha negat que estigui al darrera del perfil de Twitter amb el nom de 'Tácito', un compte des del qual es carregava contra l'independentisme. Ha negat ser-ne propietari i ha afirmat que només n'era seguidor des d'un compte personal seu (que ja no té). I ha justificat que el seguia perquè, com a persona llicenciada en ciències polítiques, "tenia interès" en perfils de periodistes o politòlegs (en aquest perfil apareixia que 'Tácito' era politòleg). A més, ha dit que aquesta relació ja s'ha "desmentit" en premsa, al Senat i al Congrés i ha insistit que no és propietari del compte. També ha negat que l'hagués gestionat alguna vegada o que hi tingués accés. Ho ha fet a preguntes del lletrat de Romeva i Junqueras, Andreu van den Eynde.

El lletrat de Junqueras i Romeva també li ha preguntat si va publicar al seu Facebook o Instagram la mateixa foto que apareix el perfil de Twitter a nom de 'Tácito', que consta d'una serp de cascavell. Fins i tot, el president del tribunal, Manuel Marchena, ha permès al lletrat mostrar-li la foto del Twitter de 'Tácito'.

En aquest punt, el tinent coronel ha dubtat i ha dit que "creu" que no l'havia publicat. "Crec que no, potser he usat fotos extretes d'Internet, aquest no ho sé però crec que no", ha manifestat.

Aquest dimarts, 'Público' -que ja va destapar la presumpta relació entre 'Tácito' i Daniel Baena- publica que la foto de la serp de cascavell també apareix al perfil de Facebook del tinent coronel, autor dels principals atestats que han servit de base per a la causa contra el procés.

El tribunal va tombar la petició d'una prova pericial demanada per aquest lletrat per rastrejar el compte de Twitter de 'Tácito' per determinar si, realment, l'usuari i gestor n'era el tinent coronel.