Els cotxes de la guàrdia civil que van ser danyats durant els registres del 20S tenien armes llargues (fusells d'assalt) al seu interior, segons ha precisat avui el tinent responsable del dispositiu de seguretat, que ha afegit que entre els objectes robats hi havia una caixa de munició.

L'assumpte de les armes dels cotxes ha tornat a aparèixer avui en el judici del Procés amb una versió diferent de la que va donar el que va ser cap de la Guàrdia Civil a Catalunya en aquelles dates, Àngel Gozalo, que va dir al tribunal que aquestes armes eren en realitat escopetes de projectils de goma.

Avui, el tinent que estava al comandament de la seguretat de la comissió judicial que va practicar els registres de la Conselleria d'Economia, ha aclarit que no era així i que, a més de les armes per al control de masses, hi havia armes llargues perquè Espanya estava en alerta 4 antiterrorista.

En concret, portaven fusells HKG36 i Cetme que van deixar en els maleters juntament amb els carregadors, les armes de control de masses i "moltíssim material" de protecció, material individual, material d'obertura ...

Tot aquest material es va quedar en els cotxes perquè hauria estat "absurd" i hauria creat "alarma social" ficar-lo a la Conselleria per a uns registres.

El fiscal Jaime Moreno també ha preguntat al testimoni pel material sostret dels cotxes. El balanç que ha fet és que no van robar armes, però sí una caixa amb munició, objectes de treball i personals, així com elements dels cotxes com cinc de les sis plaques de matrícula dels tres vehicles.

També 5 boines negres, quatre uniformes d'intervenció complets, quatre cascos i defenses. "Feia molt de material tant particular com col·lectiu", ha detallat el guàrdia civil.

Altres dels objectes robats van ser cinta delimitadora, màscares, el material de recanvi d'una càmera GoPro, les claus de recanvi d'un dels cotxes, la còpia de la documentació d'un altre, el frontal d'una emissora de ràdio i el micròfon i un comandament de megafonia.

El testimoni, a preguntes del fiscal, ha seguit relatant els objectes personals que van sostreure, com una motxilla, claus dels domicilis i diners. No van aconseguir emportar-se, ha puntualitzat un navegador GPS que "va caure i no el van veure".

Mentre el fiscal ha seguit preguntant a l'agent sobre els objectes robats, el president del tribunal, Manuel Marchena, li ha tallat: "Ja el testimoni ha descrit a grans trets el que va ser sostret".

De tot el sostret, només es van recuperar dues motxilles amb objectes personals dos o tres dies després. De la resta no s'ha tornat a saber res i no hi ha constància de detencions pels robatoris, ha afegit el tinent en resposta a les preguntes de l'acusació popular de Vox.