La candidata del PPC a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, va reclamar ahir a la Fiscalia que els llaços grocs en suport als independentistes presos es retirin «per sempre», més enllà del període electoral, perquè són un «signe d'opressió de l'altra meitat de Catalunya».

En declaracions a la premsa en la seva visita al Saló de l'Ensenyament de Barcelona, Álvarez de Toledo va defensar que «tota la cartelleria que suposi denunciar a Espanya com una dictadura o oprimir a la meitat dels catalans i resta d'espanyols» ha de ser retirada de tots els espais «avui i per sempre».

La ministra i candidata del PSC per Barcelona per a les eleccions generals, Meritxell Batet, va demanar ahir «coratge i valentia» per aparcar debats estèrils i afrontar els problemes de la ciutadania perquè «les banderes, les pancartes i els llaços no paguen factures».

«Ni paguen factures, ni et donen una sanitat pública de qualitat, ni permeten que els teus fills vagin a una guarderia o un col·legi de qualitat, ni paguen les pensions. No paguen absolutament res, i els socialistes estem en política per ocupar-nos dels problemes reals i per millorar la vida de les persones», va ressaltar Batet.

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va celebrar que la nova pancarta penjada en el Palau de la Generlitat «ja no té simbologia ni referències separatistes», i ho va atribuir a una victòria de l'estat de dret, que va aconseguir Cs, segons ella. En declaracions als mitjans ahir durant la seva visita a Vilafranca del Penedès, Arrimadas va criticar que el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, «no ha mogut ni un dit i estava molt còmode amb els llaços».