A la tarda del dimecres 20 seguiren declarant agents judicials de la GC sota el comandament de Baena. El primer, l'agent B40743H, participà en la detenció de Mercedes Martínez Martos, arquitecta de projectes de la Vicepresidència de Junqueras, i també va analitzar el correu de Jordi Cuixart. L'home contradigué les declaracions de la vigília (ningú l'avisà que Sànchez no permetés l'entrada de vehicles davant de la conselleria d'Economia, com s'havia declarat).

No se n'acaba de sortir amb la campanya d'Òmnium Help Catalonia i assegurà que seleccionà un mail de Pep Guardiola perquè internacionalitzava el procés.

Tot seguit declarà l'agent G73251J, que analitzà els correus de Jordi Sànchez. Resultà que tots eren rebuts; cap enviat per ell i cap incitant a la violència. El següent agent, F30562U, respongué sobre el web Pacte Nacional pel Referèndum (els advocats li van fer dir que promovia un referèndum pactat amb l'Estat) i assegurà que almenys quatre correus parlaven d'una reunió Sànchez- Puigdemont, però va admetre haver-se equivocat quan va dir que Sànchez també s'havia reunit amb Forn. De fet, els guàrdies civils semblaven anar força perduts; un dels criteris de selecció de mails era la malversació, quan Sànchez no era cap polític per poder-l'en acusar.

El darrer a declarar aquell vespre fou l'agent M77964J, analista dels correus de Junqueras (va acabar admetent que el seu compte de correu no el rebia ell) i Carles Mundó. El judici semblava haver entrat en un bucle. Si havia de començar el pla B de Fiscalia per tornar a argumentar la rebel·lió, no en sortia gaire ben parada. Això sí, entre els correus de Bassa s'hi trobà l'acord solidari de govern del setembre del 2017, en què «s'autoritzava els departaments per realitzar els tràmits per fer les contractacions necessàries per al referèndum». Però algun guàrdia confonia la sociòloga Marta Rovira Martínez i la secretària d'ERC Marta Rovira Vergés i el Pactepelreferèndum.cat i la Crida democràcia.cat. Calia veure la cara dels fiscals!