La declaració de Santiago Vidal prevista per a avui al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha estat suspesa després que tant la seva advocada com el procurador hagin renunciat a representar-lo. La declaració s'havia acordat després que el mateix investigat hagués sol·licitat comparèixer. El jutjat va decidir suspendre la declaració sense nova data. Cal recordar que la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va executar ahir la sentència del Tribunal Suprem i va declarar que Vidal pot reingressar a la carrera judicial.

Segons va informar l'òrgan de govern dels jutges en un comunicat, el reingrés té efectes del 9 de març del 2018, data en la qual Vidal va acabar de complir la sanció de 3 anys de suspensió que el Ple del CGPJ li va imposar per la comissió d'una falta molt greu d'ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials. Com va determinar el Suprem, Vidal té ara obligació de participar en quants concursos s'anunciïn per a la provisió de places de la seva categoria, sol·licitant totes les vacants, fins a obtenir destí en propietat. La Sala contenciosa Administrativa del Suprem va reconèixer el dret de Vidal a reingressar en la carrera judicial després que el Tribunal Constitucional declarés inconstitucional l'article 367.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) en el qual es va basar el CGPJ per a denegar-li el retorn a la carrera per falta d'aptitud, després de complir els tres anys de suspensió per una falta molt greu.

El jutjat investiga els preparatius del referèndum després d'assumir, per ordre de repartiment, una denúncia contra el jutge, qui va afirmar en una conferència que la Generalitat tenia una partida «camuflada» de 400 milions d'euros per organitzar l'1-O i preparar les estructures d'Estat d'una Catalunya independent.