L'alternativa del president de la Generalitat Quim Torra davant l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar les estelades i els llaços grocs de les administracions catalanes ha generat una allau d'opinions diverses. Per la seva banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, es queixa que el pol d'atenció es limiti a la controvèrsia política.

pedro sánchez

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va advertir als líders independentistes que no poden patrimonialitzar les institucions de Catalunya col·locant-hi determinats símbols sobiranistes. El mateix va assegurar ahir en arribar a la reunió del Consell Europeu a Brussel·les que l'Executiu farà el que li ordeni la JEC «amb serenitat, però també amb molta determinació».

PP i ciutadans

La vicesecretària de l'Organització del PP, Marta González, va criticar el president de la Generalitat per estar més preocupat per «jugar al gat i a la rata», davant la petició de la Junta Electoral. Per la seva banda, Ciutadans (Cs) va presentar ahir una nova denúncia per la pancarta que Torra va col·locar a la façana de la Generalitat a Barcelona. En l'acusació, la formació exigeix a la JEC que ordeni «l'execució forçosa» i «urgent» de la seva instrucció.

el síndic de greuges

Rafael Ribó va lamentar que la denúncia que realitza en el seu informe anual de l'any 2018 de la situació d'«emergència social» que pateixen alguns catalans, com ara per falta d'habitatge, quedi «tapada» per la polèmica dels llaços grocs que ha sacsejat el panorama polític.