Front Republicà, que integren Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya, celebrarà aquest dissabte una jornada de recollida global d'avals a tot Catalunya amb la participació en diferents actes de noms com el d'Albano Dante Fachin, Antonio Baños, Marta Sibina i Bel Olid.

Així ho van explicar Mireia Caldés (Poble Lliure) i Ferran Reyes (Pirates) en una trobada amb periodistes, en què van assegurar que la recollida d'avals va a bon ritme i actualment tenen 60 taules fixes que recullen signatures diàriament. Caldés per l'estat de les relacions de Poble Lliure amb la CUP, va assegurar que mantenen els espais de debat polític que sempre han tingut: «La CUP té els seus espais participatius i nosaltres els nostres. No hi ha hagut nous posicionaments».

«Si ens han de comunicar alguna cosa ja ens ho diran», va subratllar Caldés, a l'espera que la CUP celebri el seu Consell Polític, en què probablement abordaran la decisió de Poble Lliure de presentar-se a les generals.

«Hem activat el territori»

«La CUP té les seves decisions i Poble Lliure, com a partit sobirà i independent de la CUP, en té unes altres», va resoldre, malgrat afegir que accepten les recomanacions sempre amb ganes de sumar.

«Hem activat el territori», va sostenir Caldés, després de concretar que necessiten 4.500 avals a Barcelona, 570 a Tarragona, 520 a Girona i 425 a Lleida, i després d'advertir del risc de possibles invalidacions si hi ha persones que avalen dues llistes. També van explicar que apuraran fins a diumenge per oficialitzar qui encapçalarà la llista a les generals i conèixer la resta d'integrants.