L'Audiència de Barcelona va iniciar ahir a porta tancada el judici contra el violador reincident Tomás Pardo, per a qui la Fiscalia demana 70 anys de presó per agredir sexualment i intentar matar una dona el 2016, quan estava de permís penitenciari, a petició de la víctima.

Segons l'acte, la representació processal de la víctima va sol·licitar que el judici se celebri a porta tancada i que es prohibeixi la divulgació d'informació relativa a la identitat de la víctima per «protegir la seva intimitat», a la qual cosa el tribunal va accedir de manera unànime.

La Fiscalia demana 70 anys de presó per a Tomás Pardo, conegut com el «violador de Martorell», per agredir sexualment i intentar matar a ganivetades una dona el 2016, durant un permís de tres dies que se li va concedir quan complia condemna per un assalt similar ocorregut el 2002.

La primera víctima de l'acusat, a qui Pardo va agredir i va robar fa catorze anys, va expressar la seva indignació. «És responsabilitat del sistema penitenciari que hi hagi una altra víctima», va lamentar la dona davant una cinquantena de persones que es van concentrar davant l'Audiència de Barcelona per denunciar la «justícia patriarcal» i donar suport a les víctimes.