El periodista i ex-secretari general de Noves Generacions del PP a Barcelona Joan López Alegre serà el número dos del PP per Barcelona a les properes eleccions generals del 28 d'abril. D'aquesta manera, López Alegre acompanyarà Cayetana Álvarez de Toledo a la llista per la província de Barcelona, una candidatura que va encapçalar en els comicis de juny de 2016 Jorge Fernández Díaz, al qual van seguir per aquest ordre Jorge Moragas, Alícia Sánchez-Camacho i Dolors Montserrat.

López Alegre, que és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, va estar al capdavant de Noves Generacions del PP a Barcelona entre 1986 i 1990 i va ocupar també el càrrec de regidor de Mataró durant més d'una dècada. A més, va entrar al Parlament català el 2004.

López Alegre figura entre els impulsors de Tabarnia, un projecte simbòlic llançat fa mesos que defensa la independència de Barcelona i Tarragona de la resta de Catalunya. En el seu moment, va explicar que Tabarnia no seria un partit, sinó un espai de suport als partits no independentistes «perquè no defalleixin i perseverin en la seva tasca de plantar cara» a l'independentisme.

La seva incorporació a la llista del PP per Barcelona per a les generals evidencia la renovació que el partit vol dur a terme a les candidatures. Gènova està ultimant les llistes al Congrés i al Senat i la seva previsió és presentar-les íntegrament aquests dies, atès que els partits tenen de data límit el 25 de març per registrar-les.