20 de març de 2019
20.03.2019
JUDICI 1-0

Dos agents rastregen quasi 7.000 correus de Sànchez i reconeixen que no n'hi ha cap on inciti a la violència

Un dels guàrdia civils basa l'informe en 22 missatges enviats per ciutadans anònims i admet que no va investigar qui eren

20.03.2019 | 10:55

Dos agents que van encarregar-se de rastrejar els correus electrònics de dos comptes de Jordi Sànchez –uns 6.800 en total- han admès que no van trobar-ne cap on l'expresident de l'ANC incités a la violència. Ho han fet a preguntes del lletrat de Sànchez, Jordi Pina, que ha criticat la falta de "rigor" dels informes. En el primer cas, un agent ha explicat que va revisar personalment un a un 3.800 correus i que va basar l'informe en 22 missatges que li van enviar persones anònimes. A preguntes de Pina, l'agent ha dit que no sabia qui eren els remitents, i que no va investigar tampoc la seva identitat ni la relació amb Sànchez. El segon agent ha inclòs a l'informe convocatòries de reunions que va fer Puigdemont a Sànchez. El lletrat li ha preguntat si sabia que alguna de les reunions eren públiques i retransmeses en directe per TV3. "No ho he vist perquè no segueixo la política, em dedico a la meva feina i jo analitzo només el correu i no li presto cap atenció", ha dit.

Comís de deu milions de paperetes

Un brigada de la Guàrdia Civil que va actuar en el registre de quasi 10 milions de paperetes a una nau de Bigues i Riells el dia 20 de setembre (TIP R77175H) ha situat el president, Quim Torra, sortint de la nau dies previs al registre. Un agent també ha explicat que van sospitar que a les naus hi havia material electoral després d'analitzar trucades entre l'exdirector de Patrimoni, Francesc Sutries, i l'exnúmero 2 de Junqueras, Josep Maria Jové, a qui li deia que hi havia una tercera persona que s'oferia a ajudar-los i que ho feien usant un llenguatge telefònic "convingut". En aquest context, ha dit que van fer vigilància prèvia a la nau i van veure sortir-hi Quim Torra. "Entraven i sortien persones amb alguna caixa", ha explicat. També ha relatat com e dia 20 van estar "bloquejats" tres hores perquè hi havia concentrats, ha relatat actitud "totalment hostil" de la gent amb cops i llançament d'ampolles contra els vehicles i ha dit que, fins i tot, una persona va simular un atropellament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook