L'Ajuntament de Barcelona va demanar una rectificació de la instrucció emesa per la Junta Electoral Central que permet supervisar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual a les eleccions del pròxim 28 d'abril.

El passat 5 de desembre del 2018, es va modificar la Llei Orgànica del Règim Electoral Central (LOREG) per garantir aquest dret de sufragi actiu, conscient, lliure i voluntari, en el sentit de reconèixer-ho a les persones discapacitades intel·lectualment o amb malaltia mental.

La Junta Electoral Central (JEC) va aprovar una instrucció en què estableix una sèrie de mesures encaminades a garantir que les persones discapacitades intel·lectuals, unes 900 a Barcelona, puguin votar per primera vegada a les eleccions generals.

Llistats de persones

En un comunicat, l'Ajuntament de la capital catalana denuncia que la JEC ha autoritzat els membres de la mesa electoral i els apoderats i interventors de partits a fer llistats de les persones amb discapacitat que podrien no estar exercint el seu dret de vot de forma conscient, lliure i voluntària.