La candidata d'ERC a Girona pel 28-A, Montse Bassa, s'ha mostrat "indignada" després de visitar la seva germana i exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó d'Alcalá-Meco. Poc després de sortir del centre penitenciari madrileny, Bassa ha denunciat que "la Dolors i la Carme desconeixien l'èxit de la manifestació de dissabte a Madrid". La candidata ha afegit que l'exconsellera i l'expresidenta del Parlament "estan desinformades pel control d'accés a la informació que pateixen a la presó". "Però un cop he pogut parlar amb elles i han conegut que van ser 120.00 persones a Madrid s'han mostrat molt il·lusionades i, un cop més, m'han demanat que continuem lluitant i que no ens resignem".

Davant d'això, la cap de llista d'ERC per Girona ha afirmat que "per situacions com aquestes, cada dia tinc més ganes de denunciar la repressió, lluitar pels interessos dels gironins i gironines i treballar per la independència de Catalunya des d'un faristol al Congrés dels Diputats". "No ens callaran", ha afegit.

Montse Bassa va ser escollida candidata d'ERC per Girona el 28-A durant el congrés regional que els republicans van celebrar el passat 9 de març a Sarrià de Ter (Gironès).